icon-back cases

Winparts - Binnen een jaar Google Ads omzet x 8 binnen randvoorwaarde

Image

Winparts levert alle auto onderdelen tot aan je voordeur

Een dynamisch bedrijf in auto onderdelen, opgericht in 2005. Bieden meer dan 640.000 onderdelen van 520 fabrikanten voor 180 automerken, 6.000 automodellen en 40.500 autotypes aan. Winparts is tegelijk een club ‘vakidioten’, mannen en vrouwen die graag hun mouwen opstropen, hun handen vies maken en dagelijks tot het gaatje gaan om nooit ‘nee’ te hoeven verkopen. En aan de andere kant is Winparts het best bewaarde geheim in Nederlandse e-commerce: alleen een super high-tech company met een uitstekend beheerste keten en kennis van product en klant, kan zulke prestaties leveren. Je zou dus kunnen zeggen dat bij Winparts hoofd (kennis van zaken) en hart (pure liefhebberij) heel mooi samenkomen.

Een duurzame structuur, klaar voor de toekomst.

Voor Winparts hebben we ons de afgelopen periode toegespitst op het transformeren van hun SEA campagnes. Met in totaal 600.000+ onderdelen was het de uitdaging om een nieuwe, geconsolideerde (hagakure) structuur op te zetten. Het streven was om de campagneprestaties te verbeteren en een stevig fundament te leggen voor internationale groei.

Gestart met het doel voor ogen zijn we samen gestart de nieuwe ideale structuur uit te tekenen. Op deze manier hebben we gezorgd voor een duidelijk plan van aanpak en stip op de horizon. Vanuit hier hebben gezamenlijk bepaald waar we de grootste potentie zagen om ons doel te behalen.

Image

Nieuwe aanpak; van handjeswerk naar automatisering

Met de nieuwe aanpak zijn we van 800+ campagnes binnen één land teruggegaan naar 65 campagnes met een verbeterde dekking van alle zoekvragen. Hierdoor nam de campagnebeheersbaarheid enorm toe en konden we de biedstrategieën binnen het systeem beter voeden met de juiste informatie. Dit heeft ertoe geleid dat we een indrukwekkende omzetgroei hebben kunnen behalen met een gelijkblijvende rendabiliteit. We zijn efficiënter geworden in het managen van de campagnes waardoor we minder tijd hoeven te besteden aan het dagdagelijks beheren van de campagnes. Verder zijn we klaar voor de internationale uitbreiding door het stevige fundament dat is neergelegd.

Vanaf moment één had Okerblauw een duidelijke aanpak voor ogen die we gecombineerd met onze eigen visie hebben kunnen testen en uitrollen.

Pascal Imbos
CMO Winparts

Dit heeft het opgeleverd:

Omzetgroei

800%

producten

700.000

We zijn ontzettend trots op het resultaat. De omzet is x 8 gegaan en we hebben een toekomstbestendige aanpak voor de SEA campagnes neergezet. Dat alles binnen de randvoorwaarde van Winparts waarbij de ROAS gelijk is gebleven.