icon-back cases

Hoe Aviclaim van 10 naar 195 conversies per dag ging

Image

Aviclaim helpt passagiers bij problemen met hun vlucht

Als sinds 2016 helpt Aviclaim passagiers met het claimen van compensatie bij een vertraagde of geannuleerde vlucht. Het kan een ingewikkelde procedure zijn waar voor passagiers niet de kennis of tijd is voor het uitvoeren van deze claim die soms tot in de rechtbank wordt uitgevochten.

Het model van Aviclaim is simpel. Aviclaim doet het werk en alleen bij een succesvolle claim met compensatie betaalt de passagier een klein percentage. No cure, no pay dus. Alleen zijn niet alle passagiers die recht hebben op deze compensatie hiervan op de hoogte of zoeken ze naar een oplossing. En als er gezocht wordt, gaat dat in korte tijd met heel veel volume tegelijk.

Inspelen op de seizoen trend met maximaal budget en een beperkt CPA

Hoe drukker het is in de luchtvaarbranche, hoe meer vluchten er vertraagd zijn of geannuleerd worden. Elke vlucht die in aanmerking komt voor compensatie mag tot 6 maanden geclaimd worden en heeft 100 tot 200 potentiële leads voor Aviclaim. Het gevolg hiervan is dat er in zeer korte tijd in het hoogseizoen ontzettend veel vraag is. De uitdaging is dat Aviclaim snel wil anticiperen op deze trends zonder dat de CPA door het dak gaat.

Naast deze uitdaging stond het account nog volgens zeer oude best practices ingericht. BMM / exact opgedeeld, remarketing en mobile only campagnes, handmatige CPC’s en branded en non-branded zoekwoorden dubbel en door elkaar. Aan de vooravond van het hoog seizoen niet direct de meest ideale situatie. Er waren nog geen algoritme ingeleerd die klaar waren om een acute groei op te vangen.

Image

In vijf stappen de lucht in met de campagnes van Aviclaim

Belangrijkste eerste stap was het account op orde krijgen. Zoekwoorden bundelen en zorgen dat we zoveel mogelijk data in de campagnes verzamelden. De tweede stap die we hebben genomen is het managen van de negatives en audiences. Door broad en DSA targeting werd er veel geadverteerd op tickets in plaats van oplossingen voor vertragingen en annuleringen. Het algoritme had een duwtje in de rug nodig. Daarna ging het snel met de derde stap het inleren van een portfolio, zodra deze op de gewenste CPA stond konden we over gaan naar het uitbreiden naar broad en wereldwijde targeting.

Vanaf het eerste moment was er een duidelijke aanpak die Aviclaim heeft geholpen met het behalen van de doelen. Een fijne samenwerking met duidelijk communicatie en verwachtingsmanagement.

Remco Kuilman
Directeur Aviclaim

Het resultaat?

landen

100+

unieke gebruikers

> 200.000

groei

1800%

Deze nieuwe aanpak resulteert in een groei van 1800% waarmee naast alleen de claims ook nog eens meer dan 200.000 unieke bezoekers zijn bereikt. Ook nieuw voor de aanpak was dat de aanvragen afkomstig zijn uit meer dan 100 verschillende landen. Een uitbreiding van de doelgroep en een mooie groei.