icon-back cases

Hoe geef je $10.000 Google Grants budget uit?

Image

Verhalen vertellen over Groningen

Wat zou Groningen zijn als het geen geschiedenis had? Wat zou geschiedenis zijn als er geen verhalen over werden verteld? Dat is het doel van deze mooie website van Erfgoedpartners. De Verhalen Van Groningen. Met De Verhalen Van Groningen heeft Erfgoedpartners toegang tot een Google Grants account. Dat betekent elke maand een budget van $10.000. Alleen zitten daar wel wat voorwaarden aan verbonden.

Zoveel mogelijk aandacht voor De Verhalen Van Groningen

Een Grants Account is een mooie gift van Google, maar stelt daarvoor dus wel een aantal belangrijke voorwaarden. Geen te algemene zoekwoorden, genoeg advertenties, genoeg extensies, een minimale CTR, een max CPC, conversies bijhouden en ga zo maar door. Een leuke uitdaging die Erfgoedpartners bij ons neerlegt voor ons om op te pakken.

Image

Onze aanpak voor maximaal resultaat

Een website met ontzettend veel content, een Google Ads account met de restricties van een Grants account. Dat vroeg om een gestructureerde en schaalbare aanpak. De eerste investering is geweest om ervoor te zorgen dat we de hoge volume zoekwoorden identificeerden, dat is lastiger in een Grants account aangezien algemene zoekwoorden en enkele zoekwoorden niet zijn toegestaan, een CTR onder de 5% resulteert in opschorting van het account of automatisch pauzeren van campagnes / keywords. Nadat we een aantal hardlopers hadden gedefinieerd hebben getest met de mogelijkheden van DSA, dit was inmiddels mogelijk in een Grants account. De laatste stap was het inrichten van goede conversies, dit is lastig op een site waarop vooral gericht wordt op het lezen van content. Er is gekozen voor betrokken bezoekers en nieuwsbriefinschrijvingen. Door aansturing op conversies kon de max CPC losgelaten worden en kon de laatste stap richting maximaal resultaat binnen $10K ingezet worden.

Als organisatie houden we ons bezig met erfgoed en niet met marketing. Met de expertise van Okerblauw hebben we toch de kennis in huis om ontzettend veel aandacht voor deze mooie verhalen te krijgen! Erg blij met de samenwerking.

Roeli Broekhuis
Directeur Erfgoedpartners

Dit leverde het op:

klikken per maand

+1.228

CTR

>15%

engaged visitors

>50%

De resultaten die deze campagnes opgeleverd hebben liegen er niet om.

Benieuwd hoe we jou helpen groeien?

Neem contact met ons op en we vertellen je er graag meer over.