icon-back artikel

Google Consent Mode V2, de nieuwe parameters implementeren

Er staat een kleine aardverschuiving op het gebied van tracking voor de deur. Vanaf maart 2024 zal de Google Consent Mode effectief worden. Wel bekend als Google Consent Mode v2. Deze ontwikkeling vindt plaats in verband met de strengere privacywetgeving in Europa. Met deze nieuwe ontwikkeling wil Google website- en bedrijfseigenaren meer controle bieden over het gebruik van cookies en de verwerking van persoonsgegevens volgens de wet en regelgeving rondom GDPR/AVG.

 

De nieuwe parameters van Google Consent Mode v2

Er zijn twee nieuwe parameters die toegevoegd worden aan het gebruik van Google Consent Mode v2:

Ad_user_data
Ad_user_data zorgt ervoor dat de toestemming voor het verzenden van gebruikersgegevens naar Google wordt geregeld. Hiermee weet Google voor welke advertentiedoeleinden gegevens wel of niet gebruikt mogen worden.

Ad_personalization
Ad_personalization regelt de toestemming over het personaliseren van advertenties. Bijvoorbeeld of remarketing mag worden toegepast.

Door deze aanpassingen toe te voegen krijgen website eigenaren inzicht in websitegebruik en marketingprestaties terwijl ze zich houden aan de wet en regelgeving.

 

Waarom Google Consent Mode V2?

Door het niet of niet juist implementeren van de vernieuwde Consent Mode van Google zullen vooral doelgroepen en conversiemetingen binnen Google Analytics en Google Ads niet of niet juist meer werken. Dit kan grote gevolgen hebben voor webshops en websites die sterk afhankelijk zijn van strategieën die afhankelijk zijn van deze metingen en doelgroepen. Denk aan een algoritme dat leert van conversiemetingen van Google Analytics. Als deze dalen of wegvallen zal de biedstrategie van Google Ads stil komen te vallen of een verkeerde doelgroep aantrekt.

 

Snel jouw Google Consent Mode V2 geïmplementeerd?

We hebben een kant en klaar werkwijze liggen. Korte uitleg over de stappen vind je in het artikel “in 6 stappen Google Consent Mode ingesteld”. Wil je het laten doen? Wij voeren het uit voor €299. Na toegang tot de juiste systemen is er een doorlooptijd van +- 1 kalenderweek. Meer weten, neem contact op.

Jouw Google Consent Mode V2 snel geïmplementeerd?

Wij nemen het proces voor je uit handen. We implementeren binnen een week voor €299.